Verder naar hoofdinhoud
 
Gratis verzending op alle IF-mondmaskers

mondmasker vistaprint®

Keith Haring

De iconische Haring werd volwassen in de jaren '80. Hij begon met het maken van sprekende pop-art in het metrostelsel van New York en groeide uit tot een kunstenaar wiens werk te zien was in galerijen over de hele wereld.

Stralende baby-patroon: wit

 

Stralende baby-patroon: zwart

 

Skate: wit

 

Skate: blauw

 

Vier benen: oranje

 

Vier benen: groen

 

Vier benen-patroon: zwart

 

Vier benen-patroon: groen

 

Hond: zwart

 

Hond: groen

 

Baby met straling: zwart

 

Baby met straling: blauw

 

Muurschildering: geel

 

Muurschildering: zwart

 

All-over: multi

 

All-over: zwart

 

© Keith Haring Foundation. www.haring.com. Onder licentie van Artesar, New York.

Van alle jonge kunstenaars, filmproducenten, muzikanten en artiesten wiens werk een reactie was op de urban straatcultuur van de jaren '80, was Keith Haring (1958-1990) een van de beroemdste. De met graffiti versierde metrowagons in de stad inspireerden Haring om met wit krijt tekeningen te maken op het zwarte papier dat lege advertentiepanelen bedekte. Haring bereikte niet alleen een groot en divers publiek met zijn metro-tekeningen, maar uiteindelijk werd het metrostelsel een 'laboratorium' (zoals Haring het zelf noemde) om zijn ideeën uit te werken. Al in 1980 werd het werk van Haring tentoongesteld in galerijen en musea over de hele wereld, maar hij bleef ook deelnemen aan openbare projecten, waaronder alfabetiseringscampagnes en anti-aids-initiatieven.

Kort voor zijn dood richtte Keith Haring een stichting op in zijn naam, waarmee projecten voor kinderen en aids-bestrijding, en restauraties van zijn werk gefinancierd worden. Tijdens zijn carrière maakte Haring muurschilderingen, beelden en schilderijen ten gunste van ziekenhuizen, groepen kansarme kinderen en verschillende maatschappelijke gezondheidsorganisaties. Keith Haring overleed in februari 1990 op 31-jarige leeftijd aan aids, in New York. 

Onze hoogwaardige, herbruikbare mondkapjes van stof zijn ontworpen met verwisselbare filters en stijlvolle afbeeldingen voor volwassenen en kinderen. Bovendien voldoen ze aan de AFNOR-norm voor filtering en ademend vermogen. Shop mondkapjes voor volwassenen en kinderen met unieke kleuren, patronen en ontwerpen of maak er een met je eigen ontwerp.

© Keith Haring Foundation. www.haring.com. Onder licentie van Artesar, New York.

Volgende collectie

Basquiat

Jean-Michel Basquiat is een van de bekendste kunstenaars van zijn generatie en wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de 20e eeuw.