Creëer een terras dat voorbijgangers aantrekt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is tijd om je dineerruimte naar buiten te brengen… of, als je dat vorig jaar al had gedaan, is het nu tijd om ‘m te verbeteren.

Gezellig buiten eten draait om meer dan alleen een stel tafels en stoelen buiten zetten. Maak van de gelegenheid gebruik om van je restaurant een buitendineerbestemming te maken. Je hebt alleen maar de juiste materialen nodig. Begin met opvallende spandoeken en zet daarna speciale gerechten en drankjes op je menukaart om voorbijgangers te trekken.

1. Spandoeken voor buiten

Spandoeken van vinyl kunnen je dineerruimte buiten verfraaien en afbakenen. Hang er een paar op om een barrière te maken die de zitruimte omsluit, of plaats er een bij de ingang om de aandacht van mogelijke klanten te trekken. Ontwerp elk spandoek in de huisstijl en met het logo van je restaurant.

2. Posters

Bied klanten informatie over veiligheidsprotocollen, specials en komende evenementen op een manier die zeker opvalt… bijvoorbeeld op een poster. Als je veiligheidsinformatie communiceert, kies dan voor duidelijke beelden in opvallende kleuren en een korte boodschap. Promoot je iets leuks, zoals een evenement of speciaal drankje, zet er dan levendige foto’s bij van je kleurrijkste gerechten en Instagram-waardige cocktails. Vergeet niet je logo in elk posterontwerp te gebruiken.

3. Stickervellen

Behalve afhaalbakjes je logo meegeven kun je stickers gebruiken om contactloze betalingen te accepteren of digitale menukaarten weer te geven. Voeg eenvoudig een QR-code toe en plak die op de tafels, waar ze eenvoudig gescand kunnen worden. QR-codes zijn weer terug van weggeweest, vooral bij restaurants. En met een digitale menukaart is het heel makkelijk om updates door te voeren. Daarnaast hoef je geen tijd te besteden aan het schoonmaken van fysieke menukaarten na elke gast.

Tip van Vistaprint

Maak je geen zorgen over kapotte glazen. Serveer drankjes in bekers van gerecycled karton met een logosticker erop geplakt of een leuke slogan erop gestempeld.

Zo maak je de belevenis helemaal onvergetelijk:

Stel een gebruiksvriendelijk reserveringsproces of wachtlijstsysteem in.

Je klanten moeten zonder nodeloos wachten en stress buiten kunnen eten. Een reserveringssysteem of wachtlijstsysteem is een geweldige manier om de zitplaatsverdeling te stroomlijnen en de wachttijden te verkorten. Laat klanten zelf een tafel online reserveren via je website of een platform van een derde partij. Willen klanten liever gewoon binnenlopen? Maak dat proces dan ook makkelijk. Geef ze een realistische schatting hoelang ze moeten wachten en nodig ze uit voor een drankje aan de bar tijdens het wachten (als dat kan qua ruimte en tijd). Bied aan om ze een berichtje te sturen als hun tafel klaar is, zodat ze even een ommetje kunnen maken tijdens het wachten.

Ontwerp een menu dat buiten werkt.

Zorg dat het buiten eten gestroomlijnd verloopt door een kleinere menukaart te maken. Je maakt het je bedieningspersoneel en keuken makkelijker als je een kleiner aanbod opneemt. Kies bijvoorbeeld ook voor gerechten en drankjes die makkelijk buiten kunnen worden gebracht en genuttigd. (Een druk terras is waarschijnlijk niet de handigste plek om guacamole te maken of een brandende cocktail te serveren.) Hou het eenvoudig en laat je klanten heerlijk genieten van de buitenlucht in de setting die je hebt gecreëerd.

Bied leuke promoties en evenementen.

Maak van je terras een echte dineerbestemming met speciale evenementen en aanbiedingen die alleen buiten gelden. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

 • Huur een lokale muzikant of band in om een (of meer!) avonden per week livemuziek te komen spelen.
 • Trek klanten aan met een hondvriendelijk happy hour of een singlesavond.
 • Organiseer zondagse brunches met elke week een ander thema: tropen, sport, Hollywood, jaren 80… je snapt het wel.
 • Trek klanten aan op rustige avonden met speciale aanbiedingen, zoals cocktails op donderdagen.

Creëer een prettige sfeer om in te eten.

Het eetgedeelte buiten moet een verlenging zijn van je dineerruimte binnen, vooral wat betreft de sfeer. Gebruik plantenbakken om de ruimte af te bakenen en kleed het aan met verse bloemen en kaarsen zodat gasten vergeten dat ze aan een drukke straat zitten.

Een van de lastigste onderdelen van mensen buiten laten eten is het weer… doe dus je best om op alles voorbereid te zijn. Van hittelampen tot luifels: maak je terras helemaal weerbestendig en geef je klanten comfort onder alle omstandigheden.

Creëer een terras dat voorbijgangers aantrekt

 1. Spandoeken voor buiten
 2. Posters
 3. Stickervellen
 4. Een reserveringssysteem
 5. Een menu dat buiten werkt
 6. Wekelijkse promoties
 7. Een evenementenkalender
 8. Een aantrekkelijke buitenruimte