Lokale bekendheid

Geschatte leestijd: 3 minuten

Niet alle ondernemers hebben een fysieke winkel. Dat kan betekenen dat je creatief moet zijn als je reclame voor jezelf wilt maken. Als je dienstverlener (zoals een klusjesman of -vrouw) bent, maak dan reclame voor je bedrijf met marketingmateriaal voor onderweg.

Het maakt niet uit of je ramen vervangt voor een klant of gewoon toevallig in je buurt rondrijdt: zorg dat klanten je bedrijf overal herkennen en promoot je merk in je eigen omgeving.

Ontwerp je logo

Een logo is de sleutel tot succes voor elke ondernemer. Het moet herkenbaar zijn en het liefst vanaf een afstand (of in een oogwenk) indruk maken. Als je al een logo hebt, kun je overwegen daar een simpelere, uitvergrote versie van te maken die je kunt gebruiken op je marketingmateriaal voor onderweg. Bijvoorbeeld zoals Hammer & Brush hier heeft gedaan met hun poloshirts en petjes. Deze artikelen met logo maken van je medewerkers en klanten in een klap wandelende reclameborden.

Een van de meest beproefde plekken voor je logo is op een visitekaartje, zeker als je kaartjes met deelglans of glansafwerking neemt als extra opvallend element. Om echt op te vallen, gebruikt Hammer & Brush hier spot-UV op het grafische deel van hun logo, dat een verfkwast combineert met een tuinhek.

Als je voor je bedrijf een nieuwe een logo nodig hebt of je huidige logo wilt opfrissen, kunnen de experts van 99designs by Vistaprint je helpen.

Kies een opvallend kleurenpalet.

Afgezien van de kleuren van je logo heb je automagneten, flyers en reclameborden nodig met sterk contrasterende kleuren die er vanaf een afstand goed uitzien. Hammer & Brush gebruikt hier gebroken wit, zwart en warme tinten oranje om een tweekleurig, contrasterend effect met maximale impact van zowel dichtbij als veraf te creëren. Het kleurenpalet van Hammer & Brush ziet er niet alleen uit vanaf een afstand prima uit, het is ook een goede weerspiegeling van hun merk. Hun primaire kleur is een roestig oranje dat probleemloos en betrouwbaar aandoet, vooral in combinatie met basiskleuren zoals zwart en wit. Het logo is op hun volledig zwarte poloshirts en petjes in een levendigere tint oranje geborduurd om een sterker contrast te creëren.

Til je bedrijfskleding naar een hoger niveau met een geborduurd logo. Dat is net iets verzorgder dan zeefdruk en geeft je logo extra structuur.

Zoek het juiste lettertype

Houd je tekst op marketingmateriaal voor onderweg zo beknopt mogelijk. Voorbijgangers hebben niet de tijd om meer dan een paar woorden te lezen. Als je je volledige bedrijfsnaam (en contactgegevens) op marketingtools zoals visitekaartjes en automagneten wilt zetten, kies dan een gemakkelijk leesbaar lettertype en houd het simpel! Op automagneten hebben voorbijgangers geen tijd om meer dan een paar woorden te lezen. Ze zullen waarschijnlijk je naam onthouden en je googelen of snel je telefoonnummer bellen. Als je dingen ontwerpt die wat meer informatie bevatten, zoals een flyer of een deurhanger, kies dan naast het grote lettertype van je logo een kleiner, tweede lettertype. Zo trek je de aandacht van potentiële klanten en geef je ze alle info die ze nodig hebben om contact met je op te nemen.

Kies je marketingtools

Get the look voor markering onderweg met deze 6 elementen.

  1. Automagneten zijn een duurzame, gemakkelijke manier om van je auto of bestelwagen een reclameobject voor onderweg te maken.
  2.  Visitekaartjes zijn ideaal om informatie over je bedrijf uit te delen als je op pad bent.
  3.  Flyers bieden volop ruimte om klanten alles te vertellen wat ze over je bedrijf moeten weten.
  4.  T-shirts maken van je medewerkers wandelende reclameborden.
  5.  Poloshirts en petjes horen eigenlijk standaardonderdeel van je werkkleding te zijn. Draag ze om je bedrijf te promoten, zelfs als je niet aan het werk bent.