20 zakelijke kerstwensen voor 2021

Geschatte leestijd: 4 minuten

Die speciale tijd van het jaar is weer aangebroken: tijd om ons voor te bereiden op de feestdrukte. Als kleine ondernemer hoort het schrijven van kerstkaarten aan klanten en personeel waarschijnlijk bij de voorbereiding.

Als je elk jaar kerstwensen verstuurt aan je zakelijke contacten, dan moet je behoorlijk creatief te werk gaan. En hoewel dit jaar heel anders was voor iedereen, is het nog steeds belangrijk om een gedenkwaardig bericht te sturen aan je klanten en medewerkers.

Wij maken het je gemakkelijk. Hieronder vind je een aantal ideeën waarmee je betrokkenheid toont aan klanten en waardering aan medewerkers. Met de juiste combinatie van opvallend ontwerp en goed doordachte tekst, valt je boodschap zelfs tijdens de piek van de feestdrukte en tussen alle andere kerstkaarten op.

Hieronder geven we je wat ideeën voor:

 • Kerstkaartberichten voor klanten en cliënten
 • Boodschappen voor op zakelijke kerstkaarten
 • Kerstwensen voor medewerkers

Kopieer en plak de berichten, pas ze aan of haal eenvoudigweg inspiratie uit deze kerstwensen. En natuurlijk hebben we voor elke kerstwens perfect bijpassende ontwerpsjablonen. Veel plezier met ontwerpen!

Kerstkaartberichten voor klanten en cliënten

Kerstkaarten zijn een eenvoudige en attente manier om klanten en cliënten te bedanken die je trouw zijn gebleven tijdens het vreemde 2021.

Als je een kerstgroet schrijft, zorg dan dat je een positieve toon aanslaat. Wees oprecht en dankbaar. Als je niet weet welke feestdagen je klanten vieren, gebruik dan een algemene eindejaarsgroet als ‘Fijne feestdagen’, ‘Gelukkig nieuwjaar’ of ‘Warme wintergroeten’.

Hier vind je een paar eenvoudige berichten die je kunt gebruiken voor kerst en het verwelkomen van 2022, evenals een aantal tips en sjablonen die je zelf kunt aanpassen.

Zorg dat het ontwerp en de tekst bij elkaar passen

Als je de juiste woorden kiest bij een opvallend ontwerp, dan maakt dat je boodschap samenhangender. Bijvoorbeeld:

 1. Prettige feestdagen / Hartelijk dank voor je vertrouwen gedurende het afgelopen jaar.
 2. Fijne kerst 2021 / Mensen zoals jij maken ons bedrijf tot wat het is. Gewoon door jezelf te zijn.
 3. Fijne feestdagen / Op een prettige kerst en een frisse start in 2022. / De beste wensen, [bedrijfsnaam]
 4. Proost op het nieuwe jaar / We wensen je hele fijne feestdagen en een gelukkig 2022.
 5. Bedankt voor de prettige samenwerking en de allerbeste wensen / Je vrienden van [bedrijfsnaam]
 6. We wensen je gezellige en gezonde dagen / Hartelijke groeten, [bedrijfsnaam]

Doe iets creatiefs met je marketing

Hoofdletters en regeleindes kunnen een algemene boodschap meer persoonlijkheid en warmte geven. Speel met de lay-out op het sjabloon dat het beste bij je bedrijf past. Overweeg een van deze berichten eens als je met toon en lettertypen experimenteert:

 1. Sfeervolle dagen gewenst / De allerbeste wensen van ons voor jou / [bedrijfsnaam]
 2. PRETTIGE FEESTDAGEN / en een gelukkig nieuwjaar namens iedereen van [bedrijfsnaam]
 3. JIJ + WIJ = SUCCES / Fijne dagen / de medewerkers van [bedrijfsnaam]

Maak het persoonlijk

Of maak het bericht iets langer en geef het iets persoonlijks. De ontvanger zal dan eerder geneigd zijn om even de tijd te nemen om je kaart te lezen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Prettige feestdagen / We hebben genoten van onze prettige samenwerking dit jaar. We wensen jou en je naasten fantastische dagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar.
 2. De [bedrijfsnaam]-familie wenst jou en je familie warmte, gezelligheid en geluk voor de feestdagen. / Hartelijk dank voor je steun tijdens dit moeilijke jaar. Zonder jou hadden we het niet gered.
 3. Deze tijd van het jaar is speciaal / en jij bent speciaal voor ons bedrijf. Bedankt voor je steun tijdens deze tijd en de rest van het jaar. We wensen je prettige feestdagen. / [bedrijfsnaam]
 4. Fijne feestdagen / We zijn dankbaar voor uw steun tijdens dit ongebruikelijke jaar. / We wensen u een voorspoedig en gezond 2022.

Zakelijke kerstgroeten

Soms weet je dat iedereen op de ontvangstlijst dezelfde feestdag viert. Als dat kerst is, zou je een van deze zakelijke kerstwensen kunnen gebruiken:

 1. Fijne kerst / We kunnen niet onder woorden brengen hoeveel je voor ons betekent. (Dus dat proberen we ook maar niet.) / Met vriendelijke groet, / [bedrijfsnaam]
 2. Dat onze goede relatie nog lang mag voortduren. / Een hele fijne kerst gewenst
 3. Prettige kerst / Hele fijne dagen gewenst voor jou en je familie. / Met jouw klandizie lijkt het het hele jaar wel kerst! / [bedrijfsnaam]

Kerstwensen voor medewerkers

Medewerkers zijn de slagaders van je kleine onderneming. En de afgelopen twee jaar hebben ze aan je zijde gestaan in ongekende tijden: nieuwe veiligheidsmaatregelen handhaven, langere dagen maken en steeds weer op komen draven voor jou en je bedrijf.

In combinatie met een klein cadeautje is een betekenisvolle kaart een goede manier om waardering te tonen voor hun harde werk. Als je kerstwensen bedenkt voor medewerkers, kies dan een oprechte, waarderende toon.

Dit soort kerstboodschappen wordt vaak gewaardeerd door medewerkers:

 1. Fijne feestdagen en ontzettend bedankt / We hadden het niet zonder jou kunnen doen. / Je bent een gewaardeerd lid van ons team, niet alleen dit jaar maar altijd.
 2. Een kerstig bedankje / In onzekere tijden bleef je aan onze zijde. We hadden het niet zonder jou gekund. / Dankbare groeten van je teamleden bij [bedrijfsnaam]
 3. De allerbeste wensen / Je helpt ons het hoofd boven water houden. En daar zijn we je dankbaar voor. / Bedankt voor alles wat je voor ons doet. / Je vrienden en collega’s bij [bedrijfsnaam]

Van je teamleden bij [bedrijfsnaam] / Zonder jou zou het niet hetzelfde zijn. We zijn je dankbaar voor wat je allemaal doet. We wensen je hele fijne feestdagen toe.