Bouw een merk op dat volgers trekt

Bouw een merk op dat volgers trekt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Gemerk op dat volgers trekt

People love fun things, whether it’s a sweater from their favorite brewery or a printed tote bag from a local charity. As an entrepreneur, you can tap into this by creating a well-designed logo and branded products that your customers will love and wear or use in the neighborhood. So make sure your logo looks great on clothing, bottles, tote bags, pens, stickers and more. Whether you’re selling water bottles or handing out free pens, you’ll be cost-effectively promoting your business and gaining appreciation from your customers.

1. Get a striking logo first.

Fitness Camp 10X is gespecialiseerd in gewichtheffen en krachttraining… dus is het logisch dat hun kleurenpalet een krachtige, opvallende kleur bevat, zoals rood. Daarnaast creëren de gekozen kleuren een hoog contrast in elke combinatie. Perfect om de aandacht van voorbijgangers te trekken en een in het oog springend statement te maken op allerlei voorwerpen, van stickers tot truien.

Dankzij de dikke letters en het vloeiende ontwerp voelt het logo van Fitness Camp 10X snel, modern en strak… perfect voor een sportschool die zich specialiseert in krachttraining. De scherpe hoeken van het lettertype trekt gegarandeerd de aandacht van potentiële klanten en onze experts van 99designs van Vista merken op dat de rebelse uitstraling van die scherpe lijnen goed samengaat met donkere kleuren. Iets om rekening mee te houden als je tassen of kleding wilt bedrukken met je merk.

Tip van VistaPrint

ELKE KLEUR HEEFT EEN UNIEKE BETEKENIS… DUS ZORG DAT DE KLEUREN DE JUISTE BOODSCHAP UITZENDEN ALS JE HET KLEURENPALET VOOR JOUW BEDRIJF KIEST. BEKIJK DE GIDS OVER KLEURENPSYCHOLOGIE VAN 99DESIGNS VAN VISTA VOOR MEER INFORMATIE.

2. Promoot je merk op onmisbare producten.

Denk er bij het creëren van het logo voor je bedrijf aan dat je het zult gebruiken op veel verschillende producten en mediums. Het logo voor Fitness Camp 10X werkt erg goed voor kleding omdat het ontwerp van het icoontje zo makkelijk kan worden aangepast. De gestileerde X is een opvallend beeld, op zichzelf of met de volledige bedrijfsnaam erbij en valt goed op, zowel in rood als in zwart gedrukt. Dus ook al is niet de hele bedrijfsnaam aanwezig, toch brengen het icoontje en het kleurenpalet het allemaal samen.

Zodra je een logo hebt, kun je bepalen op wat voor soort merchandise je het wilt zetten. Fitness Camp 10X heeft het logo op draagtassen, drinkwaar, pennen, stickers en truien gezet. Dit is een goede mix van hoogwaardige en betaalbare producten die klanten leuk vinden en vaak kunnen gebruiken.

3. Creëer een klant-community.

Als je een merk hebt dat mensen willen uitdragen, heb je meteen een stapje voor in mond-tot-mondreclame.92% van de consumentenvertrouwt meer op aanbevelingen van vrienden en familie dan op welke andere vorm van reclame dan ook. Als iemand jouw logo draagt, is het meteen duidelijk dat ze jouw bedrijf steunen en aanbevelen.

Je kunt de merchandise met je merk erop verkopen in je winkel of eetgelegenheid, maar je kunt de spullen ook uitdelen om er zeker van te zijn dat veel mensen ze kunnen gebruiken. Moedig klanten aan om goedkopere spullen, zoals pennen en stickers, mee te nemen op weg naar buiten. Je weet maar nooit waar en bij wie ze terecht komen. Maak een pakketje van een aantal spullen om een klant mee te belonen. Verras bijvoorbeeld de nietsvermoedende honderdste klant van de week of organiseer een loting op je favoriete socialmediakanaal.

Social media is a great way to generate word of mouth and to keep in touch with your followers. Encourage customers to follow you and tag you in their posts with promotions, news, and giveaways to build brand awareness beyond your own network.

Tip from VistaPrint

CREATE AN EYE-CATCHING SOCIAL MEDIA POST FOR YOUR GIVEAWAY WITH VISTACREATE . CHOOSE FROM THOUSANDS OF TEMPLATES FOR INSTAGRAM, FACEBOOK, AND TWITTER, AMONG OTHERS, AND CUSTOMIZE THE TEMPLATE WITH YOUR LOGO AND BRAND COLORS.

De uiteindelijke look

Hier nemen we een kijkje bij alles wat Fitness Camp 10X gebruikt om hun merkbekendheid te vergroten met hun krachtige logo-ontwerp.

  1.  Waterflessen. Zorgt dat je klanten tijdens (en na) hun workout genoeg drinken met een leuk cadeautje.
  2.  Draagtassen. De klanten doen het zware werk en dragen het logo van Fitness Cap 10X overal mee.
  3.  Pennen. Laat klanten je pen houden als ze hun lidmaatschapsovereenkomst hebben getekend. Je weet maar nooit waar hij terechtkomt!
  4.  Truien. Met een oversized logo wordt een gewone zwarte trui een opvallende reclamemaker.
  5.  Stickers. Zet overal je logo op met een sticker van jouw merk.

Maak kennis met de ontwerper

Banggayogia van 99designs van Vista heeft dit logo gemaakt voor Fitness Camp 10X en haalde inspiratie uit wat andere sportscholen doen voor hun logo en huisstijl. “Als je kijkt naar de logo’s van anderen als referentie en hun geschiedenis bestudeert, kun je ideeën opdoen voor een logo dat anders is.”

Banggayogia is gespecialiseerd in logo-ontwerp. Ze maakt veel schetsen en doet veel creatief onderzoek als ze aan een nieuw project begint. Bekijk hun portfolio als je samen een look zou willen creëren voor jouw onderneming, of ga naar 99designs van Vista als je het werk van meer ontwerpers wilt bekijken.