Geef je lessen voor buiten een boost

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is eindelijk lekker weer en dat is de ideale gelegenheid om je studioruimte uit te breiden. Als je personal trainer bent of een sportschool hebt, kun je je bedrijf met een beetje frisse lucht een oppepper gegeven. Door groepslessen of individuele trainingssessie in de buitenlucht te geven, kun je genieten van de zon en zorgen dat iedereen voldoende afstand houdt. Zo kun je niet alleen meer lessen aanbieden, maar schudt je ook je huidige klanten een beetje wakker. (De kans is groot dat ze het heerlijk vinden om in je nieuwe ruimte aan de slag te gaan!) Lessen in de buitenlucht zijn ook perfect om de aandacht te trekken van potentiële klanten die toevallig voorbij komen. Met de juiste producten zet je je merk in de kijker.

1. T-shirts

Vertegenwoordig je merk door tijdens je lessen een T-shirt met je logo te dragen. En laat je medewerkers of assistenten er ook een aantrekken. T-shirts zijn ook perfect voor je klanten. Trouwe klanten laten graag zien van welke merken ze houden, dus zorg dat je een stapeltje klaar hebt liggen om aan het eind van je lessen te verkopen. Je kunt ze ook weggeven of een speciale versie van je T-shirt verloten als bedankje aan je klanten.

2. Reclameborden

Trek nieuwe klanten en (en zorg dat bestaande klanten je gemakkelijk kunnen vinden) met opvallende reclameborden. Gebruik ze om een route uit te zetten die klanten naar je work-outruimte leidt en gebruik er een om een ontmoetingspunt of inchecklocatie aan te geven. Reclameborden zijn ook heel geschikt als draagbare promotie van je merk omdat je ze gemakkelijk kunt meenemen en overal kunt neerzetten waar je lesgeeft.

3. Visitekaartjes

Neem een stapeltje visitekaartjes mee naar je lessen in de buitenlucht zodat mensen een tastbare herinnering hebben aan de leuke activiteit met je bedrijf. Zet op een van beide kanten een QR-code waarmee mensen je online planning kunnen vinden en zich kunnen aanmelden voor je volgende les.

Tip van Vistaprint

Zorg dat je visitekaartjes net zo hard werken als jij zelf doet: laat ze extra opvallen met een speciaal kenmerk, zoals ronde hoeken.

+ de belangrijkste punten voor succes in de buitenlucht:

Creëer een speciale work-outruimte.

Of je je buitenlessen nu in een nabijgelegen park of op de parkeerplaats van je eigen studio geeft: baken de ruimte af met borden en markeer een speciaal ontmoetingspunt. Zet het gebied af met iets tijdelijks, zoals touw, reclameborden of zelfs stoepkrijt. Houd je aan de plaatselijke voorschriften, regel de juiste vergunning voor je lesruimte in de buitenlucht en ruim na afloop alles weer achter je op.

Zorg dat je spullen voor buiten bij je hebt.

Doe je best om de echte studio-ervaring na te bootsen in de buitenlucht, bijvoorbeeld met schone handdoeken en koud water. Ga een stap verder en bied waterflessen met logo aan voor deelnemers die hun eigen fles vergeten zijn. Zij zullen je bedrijf ook na afloop van je les nog lang blijven promoten.

Zorg dat iedereen veilig aan de slag kan.

Veiligheid is voor ons allemaal belangrijk, zeker nu, dus zorg dat je klanten zich direct bij aankomst veilig voelen. Als je voor je work-out bijvoorbeeld losse gewichten, trainingsmatten of spinners nodig hebt, ontsmet die dan voor het begin van elke les en zie erop toe dat iedereen voldoende afstand houdt. Vraag de deelnemers ook om aan het begin en het eind van de les hun handen te wassen.

Gebruik een microfoon en een versterker.

Gebruik een microfoon en een versterker tijdens je les zodat iedereen jou en je muziek kan horen. Dat hoeft niet dezelfde set te zijn die je binnen gebruikt, dus probeer het uit voordat je aan je eerste les in de buitenlucht begint.

Word creatief op sociale media.

De vaste klanten van je studio moeten natuurlijk wel weten dat je naar buiten gaat. Laat je nieuwe opstelling zien op Instagram of stream je lessen live op Facebook en moedig mensen aan om mee te doen vanuit hun eigen achtertuin.

Alles wat je nodig hebt om buiten les te geven

  1. T-shirts met logo
  2. Draagbare reclameborden
  3. Visitekaartjes
  4. QR-code voor aanmelding
  5. Speciale work-outruimtes
  6. Spullen en merchandise voor buiten
  7. Veilige startprocedure
  8. Een speakersysteem
  9. Een socialemediastrategie