Verder naar hoofdinhoud

Creëer je eigen QR-code

Communiceer overal met je doelgroep.
Je QR-code maak je in 2 eenvoudige stappen
Scan de QR met een telefoon
1. Kies de bestemming.
Je code kan naar een website of andere locatie leiden.
2. Downloaden en printen.
Ontvang je code en besluit hoe je hem wilt delen.
Veelgestelde vragen
Een 'Quick Response'- of 'QR'-code is een soort matrix streepjescode die door een digitaal apparaat kan worden gescand. De meeste smartphones kunnen QR-codes scannen met de camera-app.
Als de QR-code gescand wordt, leidt deze je publiek naar de online plek die jij wilt. Dat kan een website zijn, maar ook een account op social media, een online menukaart of een registratiepagina voor een evenement. QR-codes kunnen echter ook voor andere zaken gebruikt worden, bijvoorbeeld voor betalingen, om contactgegevens te delen en om een geluidsfragment of muziek af te spelen.
Hier kun je creatief mee omgaan. QR-codes kunnen op allerlei dingen staan die je doelgroep dagelijks gebruikt of ziet. Zet er een op je visitekaartjes, folders, posters, koffiemokken of andere promotieartikelen.
Je kunt in een paar seconden tijd je eigen QR-code maken. Je hoeft alleen te kiezen waar je de QR-code naar wilt linken en op Maken te klikken. Vervolgens kun je de kleur en vorm van het QR-codepatroon aanpassen. Je kunt ook pictogrammen uploaden die in het midden van de QR-code verschijnen, zodat je code er precies zo uitziet als jij wilt.
Ja, de QR-codegenerator van VistaPrint is helemaal gratis.
Nee, QR-codes hebben geen vervaldatum. Een QR-code kan oneindig worden gescand en verloopt niet.
Statische QR-codes kunnen niet worden gewijzigd wanneer ze eenmaal gemaakt en geprint zijn. Als de link niet werkt of je wilt de link updaten, zul je een nieuwe code moeten maken en printen. Dynamische QR-codes kunnen daarentegen wel bewerkt worden in realtime. Alle QR-codes van VistaPrint worden dynamisch gemaakt.